Terug naar overzicht

Tuinen

Landschappelijke tuin in Haaksbergen

Deze landschappelijke tuin is ontworpen door onze partner Noordink Tuinontwerp & Realisatie. Een mooi doordacht tuinontwerp, bij een prachtig huis in het buitengebied, waarbij de landelijke omgeving en de weidse uitzichten in harmonie zijn met de tuin.   

Ook in deze tuin wordt het tuinonderhoud meerdere keren per jaar uitgevoerd door de groenspecialisten van Cattier tuinen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van een tuinontwerp? 
Kijk op Noordink-tuinontwerp.nl

Familietuin in Haaksbergen

In deze familietuin in Haaksbergen zijn veel mooie tuinelementen toegepast, zoals een terrasoverkapping, een zwembad mooi afgewerkt met Zweeds graniet, mooie bestrating en fijne tuinmeubelen. In de voortuin zijn Cortenstaal plantenbakken en een Cortenstaal brievenbus geplaatst, welke al mooi zijn verweerd.

Deze tuin is ontworpen door Noordink-tuinontwerp.nl

Landschappelijke tuin Hengelo

Deze tuin hebben we in 2012 aangelegd. Door de jaren heen is er in deze landschappelijke tuin, een duurzaam en doorleefd karakter ontstaan, waar de bewoners nog iedere dag van genieten.

Ook het onderhoud van deze tuin is in handen van de groenspecialisten van Cattier Tuinen.    

Landelijke tuin in Goor
 

Vanuit de woning en de tuin hebben de bewoners een breed uitzicht over de weilanden.
Om de hoogteverschillen in de tuin te overbruggen hebben we muren gemetseld en gestuukt en een tegel gebruikt als afdekker. In de oprit is Castle grind in gravelplaat verwerkt, er is een licht grijze 3 cm tegel gelegd in combinatie met gebakken klinkers.

Ook in deze tuin hebben we grote bomen, meerstammige heesters en grote groenblijvende hagen geplant. Deze kwaliteitsplanten zorgen meteen voor sfeer en structuur in de tuin.

Zo zijn er onder andere in de gemetselde bakken mooie groenblijvende meerstammige Schijnhulst geplant, er zijn Moeraseiken geplant, een grote Kornoelje een bijzondere Iep, de zonnepanelen worden afgeschermd met een haag van laurierkers en zuileiken.

Als afscheiding naar de parkeerplaats hebben we grote groenblijvende hulst geplant, hiermee is het zicht op de auto’s meteen afgeschermd.

Ook in deze tuin is meteen de tuinverlichting een besproeiing systeem meegenomen.

Onze vaste partner Noordink-tuinontwerp heeft deze tuin ontworpen, samen maken we mooie tuinen!

Weelderige tuin in Haaksbergen

In deze modern, vormgegeven tuin, worden de strakke lijnen mooi afgezwakt door de vlossige, prairie-achtige beplanting.
De tuin heeft een open en zonnig karakter en geeft d.m.v. de wintergroene leibomen veel beslotenheid.
Voor een natuurlijk ogende grasmat, met weinig onderhoud is Royal Grass Sense gelegd.
De foto’s zijn genomen een half jaar na aanleg van de tuin.

Deze tuin is ontworpen door Noordink Tuinontwerp & Realisatie, en aangelegd in samenwerking met  RoCa Kunstgras.

Kijk voor de mogelijkheden voor kunstgras op RoCa-Kunstgras.nl.

 

Achtertuin in Haaksbergen

In deze gezellige achtertuin met terrasoverkapping hebben we schuttingen geplaatst en plantenbakken van Zweeds Graniet gemetseld. Het terras is gemaakt met beton tegel Komo en het tuinpad is bestraat met Dikformaat Terra Bolzana klinkers.

De sfeermakers die we in deze tuin hebben gebruikt zijn: plantenbakken, een cortenstaal watertafel en een cortenstaal vuurschaal. In deze tuin is ook gebruikt gemaakt van sfeerverlichting.

Deze tuin is ontworpen door Noordink Tuinontwerp & Realisatie.

Landelijke wonen in Haaksbergen

In samenwerking met Noordink Tuinontwerp hebben we deze landelijke tuin ontworpen en aangelegd. In het ontwerp hebben we vooral geprobeerd binnen en buiten in elkaar te laten overvloeien.

Genieten van het buiten wonen en leven staat centraal in deze landelijke tuin.
Een prachtig decor van eiken, struwelen en natuurlijke hoogteverschillen in het bestaande landschap. Er is gekozen om met grote bomen en planten te werken, zodat er meteen groen en body is in de tuin.

Complete aanleg tuin in Losser

De bewoners wilden graag een onderhoudsarme sfeervolle tuin met o.a. grote terrassen, een barrelsauna, een zwemspa,  kunstgras en een trampoline voor de kids. Voor de terrassen zijn zijn keramieken tegels gebruikt. De tuin krijgt meteen sfeer en privacy door de lei-Amberbomen, welke aan een metalen rek wordt geleid. De tuin wordt mooi uitgelicht door verlichting van Suslight. 

Ook deze tuin is ontworpen door Noordink Tuinontwerp & Realisatie, het kunstgras in geïnstalleerd door RoCa KunstgrasSamen maken we mooie tuinen!

Daktuin in Delden (Theldenhof)

Genieten op hoog niveau

In hartje Delden hebben we een daktuin aangelegd voor bewoners van de Theldenhof. Voor het terras werden Silvadec terrasplanken gebruikt. Deze houtcomposieten zijn duurzaam en onderhoudsarm en hebben tevens een natuurlijke uitstraling dat lijkt op onbehandeld hout. 
Het terras is ingericht met licht gewicht polyester bakken in de kleur RAL 7035 en ingeplant met meerstammige Cornus controversa, Olijfbomen en vaste onderbeplanting. 
De louvre schermen werden geplaatst tegen inkijk en om diepte te creëren, verder is er verlichting geïnstalleerd, zodat deze daktuin ook ’s avonds een sfeervol geheel is.  

Dit dakterras in aangelegd in samenwerking met Noordink Tuinontwerp & Realisatie en Nales Bouw. 

 

Tuin aan het water Eibergen

In Eibergen heeft onze vaste partner Noordink Tuinontwerp deze mooie buitenruimte ontworpen en mochten wij deze tuin aanleggen.. 

De beplanting is aangeplant waaronder mooie meerstammige bomen, struiken en Taxus zuilvormen van onze eigen kwekerij en ook een vaste planten border. 
Ook in deze tuin hebben we meteen de tuinverlichting meegenomen zodat de tuin ook ’s avonds heel sfeervol is. Het is gaaf om te zien hoe een 3D ontwerp uiteindelijk heel dicht bij de werkelijkheid ligt. 

Landelijke tuin in Enschede

Bij deze rietgedekte woning mochten we de voor en achter tuin opnieuw inrichten. 
In de voortuin hebben we bakken gemetseld van Zweeds graniet. In de bakken zijn in spiegelbeeld twee Osmanthussen geplant met vaste planten. 

In de achtertuin is de stijl van de voortuin doorgetrokken met de Zweeds granieten bakken . 

Formele stadstuin in Enschede

Voor een vastgoedontwikkelaar mochten we bij een gerestaureerd bedrijfspand, deze formele stadstuin aanleggen. Het  groen in deze tuin is zorgvuldig gekozen om vooral aan de voorzijde de hoogte van het gebouw op een subtiele manier te begeleiden. 

In de achtertuin voert een bescheiden ritme van vierkante vormen de boventoon, samen met de flossige beplanting een fijne ruimte om te ontspannen even los te komen van de dagelijkse beslommeringen. 

Deze stadstuin is ontworpen door Noordink Tuinontwerp en Realisatie, met specifieke inbreng van de opdrachtgever.  

Knusse stadstuin in Enschede

In 2018 mochten we voor een jong gezin in Enschede, deze kleine stadstuintje in 2D en 3D (film) ontwerpen en aanleggen.

Klein en fijn, maar zeker ook groen en sfeervol. Een ontwerp om de tuin ook van binnenuit optimaal te kunnen beleven. Zo profiteren beide ruimten, binnen en buiten van elkaar en ontstaat een optimale beleving van de tuin. 

In de tuin zijn veel tuinelementen toegepast. Een fijn terras, een waterpartij en er is plek voor groenten en kruiden. In deze mooi buitenruimte is het kunstgras van Royal Grass Sense gelegd.

Deze tuin is ontworpen door Noordink Tuinontwerp & Realisatie en in samenwerking met
RoCa kunstgras aangelegd. Samen maken we mooie tuinen!

Weelderige stadstuin in Enschede

De bewoners van deze stadstuin wilden graag strakke op maat gemaakte aluminium bakken met een weelderige mix van blauw, paarse grijze planten. 

Door vaste planten met heesters en bomen te combineren, creëer je meerdere vegetatielagen.
In de beplanting is gekozen voor opvolgende bloeitijden, zodat er de hele zomer kleur in de tuin is.  
Door de biodiversiteit in de tuin zijn er veel vlinders, bijen en vogels in de tuin.    

Twickel boerderijtuin Delden

Bij deze karakteristieke Twickel boerderij, hebben we de tuin gerenoveerd. In deze landschappelijke tuin zijn vaste planten borders aangelegd en bakken van Zweeds graniet gemetseld.
Het straatwerk is onder de hamer bestraat passend bij deze historische boerderij, verder is het gazon opnieuw aangelegd.  

Outdoor Sportpark Almelo

Cattier Tuinen is van alle markten thuis! Zo hebben we ook een Outdoor sportpark aangelegd.  
Voor een goede waterafvoer en de juiste basis is het perceel volledig afgegraven en op gewenste hoogte gebracht. Er zijn drainage buizen aangelegd, incl. drainage zand. 
Er zijn vele soorten bestratingsmaterialen gebruikt, o.a. betonklinkers in diverse kleuren, rubberen tegels, (zand) cunetten, puingranulaat en er zijn graszoden aangelegd.      

Landelijke tuin Delden

In deze heerlijke familietuin komen de bewoners tot rust. In deze tuin hebben we granieten bakken gemetseld en basalt gevlamde tegels in combinatie met gebakken dikformaat klinkers gelegd.
Verder hebben we de zwart gecoate metalen leibomenframe gezet en de beplanting aangelegd.  

Onze partners RoCa kunstgras hebben in deze tuin Royal Grass Lush gelegd, ook hier is het tuinontwerp van Noordink Tuinontwerp & Realisatie. 

Tuin Hengelo

Bij deze woning hadden we een bijzondere opdracht. De bewoners wilden graag ruimte ervaren in de achtertuin, terwijl de kavel een kenmerkende vorm heeft (puntzak). De tuin moest naast knus en groen, ook praktisch zijn in onderhoud. 

Middels een uitgekiend ontwerp van Noordink tuinontwerp & Realisatie waarbij we gebruik hebben gemaakt van plantenbakken gemetseld van Zweeds graniet met een pergola erin die de breedte lijnen accentueert is het een hele gezellige tuin geworden. De weelderige beplanting met mooie klimmers maken het geheel af. 

Ook de voortuin hebben we meegenomen in dezelfde sfeer, passend bij het huis. 

 

Stads(voor)tuin Hengelo

Een gezellige stadstuin aan een drukke weg. De leibomen en de Taxusblokhagen zorgen hier voor de beslotenheid. De oud gebakken klinkers werden hergebruikt en onder de hamer gestraat.

Tuin bij bedrijfswoning in Delden

Deze praktische tuin bij een bedrijfswoning heeft brede paden en er is veel groen gebruikt om de bestaande gebouwen te camoufleren.

Deze tuin is ontworpen door Noordink tuinontwerp en Realisatie

Tuin Hengelo

In het ontwerp van deze tuin loopt het huis naadloos over in de tuin. De tuin is als het ware een extra buitenkamer geworden met een overdekt buitenterras en een zonneterras. 
In deze tuin is elk seizoen iets te beleven!

Binnentuin in Bentelo

In deze onderhoudsvriendelijke, besloten achtertuin is een terrasoverkapping geplaatst, zodat de bewoners langer van de tuin kunnen genieten. Er zijn bakken gemetseld van Zweeds graniet in combinatie met basalt gevlamde klinkers.

Landelijke wonen aan de rand van Haaksbergen

Landelijke wonen aan de rand van Haaksbergen

Villatuin in Hengelo

In deze villatuin zijn strakke, gestuukte bakken gemetseld.
De (lei)bomen en de landschappelijke beplanting maken de sfeer en de gezelligheid in deze tuin. De oprit is ruim zodat er er genoeg ruimte is voor auto’s. Ook in de tuin bij de voordeur en het terras is de bestrating ruim opgezet voor veel bewegingsruimte.

Achtertuin in Borne

In de gezellige tuin zijn bakken gemetseld van dikformaat klinkers. Voor de bestrating zijn o.a. granieten keien ingeklopt en gebakken dikformaat klinkers. Boven het schaduwterras zijn dakvormen van Quercus palustris geplant. 
Voor een stoer en rustig beeld zijn grote groepen beplanting in mooie blauwe en groene tinten gebruikt. Eén ding is zeker,  in deze tuin is het genieten en kom je tot rust!

Familietuin in Hengelo

In deze fijne familietuin kunnen de kinderen lekker hun gang gaan op de trampoline. Er zijn bakken en tuinmuren gestuukt. Het kunstgras in aangelegd door onze collega’s van RoCa Kunstgras. De Royal Grass  is zacht en daardoor heel geliefd bij gezinnen met kinderen.

Ruimtelijke tuin in Bentelo

In deze tuin hebben we Zweeds granieten bakken gemetseld om de strakke lijnen van het huis te verzachten, zodat de tuin een landelijk karakter krijgt. De oprit hebben we bestraat met gebakken strengpers klinker. Het gras zorgt voor een ruimtelijk effect in de tuin.

Bedrijfstuin Hengevelde

Bij een nieuw bedrijfspand mochten we een bedrijfstuin aanleggen. De meerstammige Fagus sylvatica geeft meteen sfeer aan de tuin en het pand. De wolken van Osmanthus zorgen samen met de wintergroene onder beplanting voor een onderhoudsvriendelijke tuin. 

Van bouwkavel naar onderhoudsvriendelijke tuin in Almelo

Bij deze tuin in Almelo hebben we de bestrating aangelegd en hebben onze collega’s van  RoCa-Kunstgras de Royal Grass Sense aangelegd. 
Een hoog gazon met een open structuur en een gras groene kleur. 
Er is een exclusieve schutting geplaatst van wanden met kunststof Rhombus planken. 
De tuin is verder aangekleed met leibomen en andere beplanting die voor het groene gevoel gaan zorgen. 

Tuin in Goor

Voor de bestrating hebben we in deze tuin 60x30x6 cm Cannobio gebruikt. Voor de bloembakken zijn Roccia stapelblokken toegepast. Hoe mooi kunstgras kan zijn, laat deze tuin zien!
Het strakke gazon in deze tuin is Royal Grass Sense en is aangelegd door onze collega’s van 
RoCa Kunstgras.  Het kunstgras gazon is omzoomd met antraciet boordstenen.

Verder is er een pergola opgezet en is er weelderige beplanting ingeplant. Om ’s avonds ook optimaal te kunnen genieten van deze tuin is er 24V tuinverlichting van WA gebruikt. Verder is er een sproeisysteem aangelegd, zodat de tuin ook in de zomer voldoende water krijgt.   

Buitenterras bij Restaurant en tuin bij Hotel Sevenster

Het is goed vertoeven op het buitenterras bij Hotel Restaurant de Sevenster in het oude vestingstadje Delden. Het terras mochten we opnieuw aanleggen met keramische tegels in Basaltprint. 
Voor meer privacy is een muur gemetseld van Zweeds graniet. 

Ook de tuin van de Dependance, een huisje met acht hotelkamers is aangepakt. 
Hier werd gekozen voor de Royal Grass Lush een zeer natuurlijk kunstgrassoort. Zweeds graniet werd gebruikt om de borders mooi af te sluiten. 
Voor een Ibizasfeer werden palmbomen, wintergroene grassen en Photinia’s geplant..

Deze tuin is aangelegd in samenwerking met RoCa Kunstgras. Samen maken we mooie tuinen!

Groenrijck wonen in Haaksbergen (werk in uitvoering)

Aan de rand van Haaksbergen in een oase van groen heeft onze partner Noordink Tuinontwerp  in de nieuwe wijk Groenrijk een buitenruimte ontworpen.  Rob Noordink en het team van Cattier Tuinen leggen deze tuin aan bij deze vrijstaande woning aan het water.
Het wordt een mooie ruimte, omringd met groen en water waar de bewoners straks kunnen genieten van het gevoel dat daarbij hoort.